onsdag 26. november 2008

Honningchilie kylling.

Vi (les: min mann med øvrig familie på begge sider) driver å lager nytt soverom og bad hos oss. Pappa har innvistert mange dager på å hjelpe oss med å flislegge vegger og gulv på badet. I dag kom halve familien opp og jeg laget middag.
Sto i går kveld å så på hva som var i frysen. Mmmm, kyllingfileter.. Hva gjør man med dem??
Man tager det man haver og mikser sammen..

Kylling med søt saus, ris og wokede grønnsaker til.
Til 6 personer.

4 store kyllingfileeter
Chilie krydder
Dansk hvit honning
Olje
Salt
Pepper

Man mister litt mye chilikrydder oppi en veldig god dæsj med honning. Blander det sammen med litt salt og pepper oppi oljen og putter i en pose. Kyllinen marineres i dette til dagen etter.
Ca 2 timer før mat hiver man kylling med marinade oppi en passe ildfast form. Settes i ovnen på 100 grader den første timen, før det skrus opp til 200 grader den siste.

Husk å sett på risen!!

5 gulrøtter
1 broccoli
1 rød løk
1 paprika
litt fersk chili
ett fedd hvitløk

En panne dekkes med ca 1 cm tykt lag med olje. Chili og hvitløk puttes oppi før oljen blir varm (den får da en annen smak). Så wokes gulrøtter (de trenger litt lengre tid), så løk og broccoli og til slutt paprikaen sammen. Strø over litt salt og pepper.

Kyllingene tas ut av ovnen og settes til hviling på en tallerken under litt folie. Skyen som er igjen fra stekingen er basicen for sausen. Ligger gjerne litt "serk", og det må man for all del ikke hive ennå.. Putt litt vann i den illfaste formen, visp godt sammen og ha over i en gryte. Kok godt opp. Sil så sausen sånn at serket går fra. Putt i litt ekstra vann og gjerne en kyllingbuljongterning eller to. Ha på litt ekstra med pepper. Jevn sausen med maizena.

Jeg serverer det meste i gryte på bordet, bortsett fra kyllingene som jeg kutter opp i fine stykker og legger på ett fat.

Bon apetit!

2 kommentarer:

Marie sa...

Hihi - det ble honning ja ;)
Du er flink Klara !

Karen sa...

Dette var SÅÅÅÅ godt!!!!

Takk for en herlig middag søs!


(jammen bra jeg inviterte oss på middag hos dere...)