tirsdag 7. oktober 2008

Gode mat i godt selskap.

I går kveld var vi fire stykker som var innvitert til 10 års jubileum med Kjøkkenveien. For ett par år tilbake var jeg fast innventar i den gjengen som serverte under diverse selskaper. Kokken Bjørn lager utrolig god mat, og jeg har stadig plukket opp noen tips til å ta med hjem på mitt eget kjøkken. Riktignok fant vi ut underveis at det ikke var 10 års jubileum men "bare" 9 års jubileum.. Jeg ble ikke lei meg, for det betyr at vi må ha en repitisjon til neste år..

Kvelden besto av hyggelig selskap, masse god mat og drikke. Navn på det ene og andre husker jeg ikke, men forklaringene på hva som var i skal prøves på kjøkkenet hjemme. Forbeholder meg retten til å huske tingene galt, men håper da at noen vil rette opp i det via noen kommentarer.. Stemningen var svært uhøytidelig og lett. Og veldig veldig god.

Det gode selskap bestående av: Trine, meg, Julia og Katrine.

Og selvfølgelig Bjørn. Vår gode kokk.


Starten.
Vi startet ut med brød bakt av Stian (Bjørn's sønn som er baker) og svarte og grønne oliven. Oliven er ikke en smak jeg kan klare alene, men det fikk stå sin prøve også denne gangen.

Flyndre.
Så fikk vi servert en mild flyndrefisk som var stekt i ovene med salt, pepper og olje, flyndrefisken kan gjerne byttes ut med sjøtunge (ingen anelse hva det er). Som "saus" på toppen var stangselleri, løk, pinjekjerner og rosiner surret i hvitvinseddik. Det satte en utrolig god spiss på retten.


En venter.
Halve smørte skiver med soltørkede tomater eller Oliven. Oliven er fremdeles ikke helt min greie, men soltørkede tomater er utrolig godt. Ett par blader med persille eller annet grønt og det ser skikkelig lekkert ut.


Grønnskjell.
Jeg har litt problemer med "leppene". Men fylt med brødrasp, mye hvitløk, persille og olje. Gratinert i ovnen så gikk disse greit ned. En liten sprut av sitronskiven over og det var godt. Grønnskjellet kan med stor hell byttes ut med blåskjell. Man kan gjøre det utrolig enkelt ved å kjøpe "ferdige" skjell, så slipper man å dampe dem selv.


Asparges med parmaskinke.
Toppet med permasan og olje noen minutter i ovnen er bare helt utrolig godt! Og får man da litt italiens spekeskinke, ruccula og balsamico(?) på siden blir det helt herlig.


Scampi i sweet chillie saus.
Er en sikker vinner her. Enkelt, utrolig godt og kan lages av sykepleiere på Lungemedisinsk sengepost i Kristiansand. *glis*..Hjort indrefileet.
Vi jenter har nok denne som vår favoritt. Blandet grønn salat og potet purè hører til. Potetene er så enkle å lage at den er blitt en klassiker her hjemme.


Crema di mascapone.

Bildet sier vel det meste. Julia's favoritt. På dette tidspunktet var jeg så mett at det bare gikk ned litt frukt.


5 kommentarer:

Anonym sa...

Nice!

Anonym sa...

Nammenam!!! Jeg er en hund etter både hjortefilet og soltørkede tomater. Hvordan får jeg disse godsakene ut av datamaskinen, tro?

Bra du har gastronomiske gleder å glede deg over og nyte i en ellers kjip oktober :-)


S(ikle)

Marie sa...

Åå så mye god mat - det så koselig ut :)

Tror ikke Egon har noe å stille opp med i forhold men ;)

Annika sa...

Fantastisk! Det var ikkje særleg sjakktrekk å lese denne bloggen like før lunsj, no er eg skrubbsvolta!

Men du, eg måtte jo inn å sjå på kjokkenveien.no då. Har dokke vore heime hos kokken? Lite visste eg om at dette var naboen til pappa... Eller rettare sagt, at det var dette naboen til pappa dreiv med. Pappa bor nemleg rett over veien for Bjørn! Så eg måtte le litt når eg såg adressa her.

Klara sa...

Maten til Bjørn er UTROLIG god. Og i tilegg er det faktisk ganske lett å lage alt dette som dere ser her.. Krever ikke den store kunnskapen, eller den store energien. Den kan nesten lage seg selv.

Jada, jeg liker meg på kjøkkenet jeg også :-)

Annika: Har svart deg i bloggen din jeg.