søndag 16. desember 2007

Hva ønsker du deg til jul??

Ett spørsmål som går igjen og igjen. Vanligvis ikke ett spørsmål som er så fryktlig vanskelig å svare på, men i år har jeg store problemer med det...
Og når jeg da finner ut at materielle goder har lite å si i det store og hele, og at jeg heller vil ønske meg valp til jul ser alle rart på meg.. Men det er ikke en hvilken som helst valp jeg ønsker meg, men en sånn som DETTE.. Tenk hvor mye en sånn valp kan komme til å bety for andre med tiden. Klart jeg kunne valgt ett annet område å støtte, men så tenker jeg over hvor mye mine dyr betyr for meg og jeg faller stadig tilbake å ser på denne annonesen. Hadde jeg hatt mulighet og overskudd skulle jeg selv tatt til meg en sånn valp i fosterhjem frem til den kunne begynne sin opplæring. Tenk for en gave å gi!

Og hvis ikke det er en gave som er "god nok", ja da ønsker jeg meg opplevelser. En tur på kino, en middag ute, eller en seiltur... Opplevelser fyller dagene og gjør godt i en ellers vakumfylt hverdag. Bare en tur til ett godt vennepar med god mat gjør mye. Eller en bilvask... Kanskje ikke en gave som varer rent matrielt, men den varer godt i minnet, og kan tas frem når opplevelsene er umulige å gjennomføre...

Hva er dine ønsker for julen?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg digger ønskene dine. Selv om jeg tenker at din situasjon innbyr til egoisme, men ikke du nei. Du tenker på andre.
Min forrige hund kom fra førerhundskolen, den var alt for glad i mennesker til å kunne bli en god førerhund, men han ble verdens beste venn for meg.
Det koster masse å trene opp slike hunder, og nå som slike organisasjoner (for det gjelder flere enn blindeforbundet) ikke lengre får sine inntekter blant annet via krone-automater har de behov for slike gaver.
Jeg er stolt av å bli kjent med deg. Du har et stort hjerte for andre enn deg selv, noe som er ganske utrolig å tenke på slik du selv har det.
Om jeg gir en hund eller en geit vet jeg ikke, men at det skal gå en gave som bidrar til at andre skal få det bedre kan du stole på. Den gir jeg på vegne av oss alle som vet hva det betyr å få hjelp av andre på annet vis enn det materielle.

elx sa...

Jeg ønsker meg nye håndklær, en haug med bøker og DVD'er samt at minst 10 venner skal skaffe seg donorkort!

Og litt snø ;)

Anonym sa...

Jeg er enig med deg.

Og med en klok mann som har sagt at
"den friske har mange ønsker-den syke har bare ett"
Åshild