lørdag 1. mai 2010

Spøkelses tv.

Det er kommet nytt skummelt tv på rom 177. Først så fikk jeg ikke slått det på.. Fant fort ut at stikk kontakten ikke var i.. Hmm, merkelig. Den ligger kinkig til under ett bord, så det er da ingen som drar ut stikk kontaken på et tv på sykehus!!?? Inn med den, og gripe nærmeste fjernkontroll for å finne riktig kanaler. Det går stårlende i flere timer. Fjernkontrollen er som fjernkontroller flest som har drukket for mye sprit; trææææge og gjerne uvirksomme på knapper som volum kontroll.. Men lyd av virker veldig godt. Bra, det kan brukes når telefonen ringer, eller sykepleier kommer inn.. Plutselig slår lyden seg på. HØYT! Pussig, var da sikker på at jeg ikke var borti fjernkontrollen. Fjernkontrollen hører selvfølgelig ikke til tven, de gjør sjeldent det på ett sykehus har jeg lært. Slår av lyden igjen siden jeg skrev innlegget under dette da, i tillegg var jeg koblet fast til veggen uten å kunne gå henn til tven til å skru ned lyden manuelt. Legger fjernkontrollen sånn at jeg ikke kan komme borti den uten å vite det..

Så skal jeg se Senkveld på TV2. Begynner bra, men pluselig ser jeg på NRK. Tilbake på TV2, så til NRK3. Litt småirritert tar jeg tilbake til TV2. Tvekampen mellom Harald og Thomas skal til, og det er hysterisk morsomt. Tven går stadig tilbake til NRK. Og jeg skifter like fort tilbake på TV2. Ivrig etter å løse gåten kommer jeg pluselig på noe. Aha, fjernkontrollen til mitt tv har på en eller annen måte havnet på rommet som ligger vegg i vegg med mitt, og tven der henger sikkert på samme sted som denne.. Også ligger det en der og vil se NRK, også har jeg den sin fjernkontroll og bytter til TV2. Logiskt? Ikke sant.. Godt fornøyd forteller jeg dette til sykepleier som er på kveldsvakt.. Problemet løst?

Nattevakt kommer på, og kobler meg fra AB. Tven bytter kanaler og lyder med jevne mellomrom, og jeg ytrer at jeg håper naboen snart skal legge seg og slutte med den kanalbyttingen.. Sykepleieren ser på meg.. Jeg forteller hva jeg så glimrende har kommet frem til og sykepleieren ler forsiktig.. Ehhh.. Det ligger ingen på rommet ved siden av akkurat nå.. Det er tomt. Helt tomt.
HVA? Hele forklaringen min gikk opp i røyk.
Videre kan hun fortelle at forrige person på rom 177 ba om å bli flyttet fordi tven levet sitt eget liv. Slo seg av og på om natten, byttet kanaler osv. Da skjønner jeg at stikk kontakten var tatt ut...

Men... Uæææ.. Jeg har spøkelses tv på rommet mitt. Som aller helst vil se på NRK!!!! Det er det mest skremmende av det hele..

2 kommentarer:

Hanne sa...

Jeg skal passe på at jeg aldri kommer på rom 177 neste gang jeg skal på Ullevål, tusen takk!
Ville bare si at jeg liker bloggen din utrolig godt, siden jeg og har CF. Skal så absolutt følge bloggen din videre :)

Klara sa...

Hyggelig med kommentar Hanne :). Rom 177 ligger på sørlandets sykehus i Kristansand. Er kommet "hjem" igjen. :)