torsdag 20. mai 2010

Torden og brak.

Jeg ser rett inn i en svart sky. Ute har det begynt å buldre. Egentlig er det ganske så hyggelig. Formen snudde fort i går. Fra å være stabilt dårlig, til å bli verre. Så da blir det sykehus fra i morgen. Kjente i går at det ikke var noen vei utenom, men usikker på om jeg kunne klare meg hjemme til over helgen. I dag var det ingen tvil om at det ville være lite lurt. Slimet i lungene kommer ikke lenger ut av seg selv (eller med den hjelpen jeg kan gi), så i løpet av neste uke må de nok ned å fjerne det manuelt. Noen dager i forkant med hestekur av antibiotika er nok veldig lurt.

Det er ikke så mye å spille på nå. Dosen med Bactrim er øket til max i forhold til hva nyrene mine kan klare. En større økning av den vil bare skje hvis det er absolutt nødvendig. Meronem tåler jeg like dårlig som vanlig, men har startet opp med forebyggende behandling mot de nevropatiske smertene. Dessverre er det nå sånn at bakteriene i lungene er veldig resistente mot denne kombinasjone, og alle andre kombinasjoner også.. Det er litt ekkelt. Men foreløpig klarer de alikevel å slå ned infekjsonen noe, sånn at det ikke blir krise med blodforgifting og den type ting.

19 dager fikk jeg hjemme nå. Klarte ikke tre ukers merket jeg hadde sett meg. Hadde det ikke vært helg og pinse, så kan det hende jeg kunne klart meg hjemme ett par dager til. Samtidig er formen akkurat nå såpass god at kanskje kanskje jeg kan ta med meg medisinene hjem i neste uke. Ja hvis alt bare går på skinner over helga, og bronkoskopien ikke gir ekstra utfordringer som sist.

Nå skal jeg en tur til byen og en bokhandel. Det er en tre fire bøker som står på leselista som må kjøpes inn. Og siden jeg har minst 14 dager som blir en påkjenning å komme gjennom, så gir jeg meg selv lov til å kjøpe akkurat de bøkene jeg har lyst på! Så det så.

Nå begynner det snart å regne, og lyn har fart over himmelen minst en gang.

1 kommentar:

Åshild sa...

Uvær i livet
ute og inne
tordenskyer truer
jeg håper
det flytter seg fort
bort fra
deg