fredag 21. desember 2007

God jul?

Plutselig faller jeg helt ut, og tankene vandrer fra der jeg er. Hvor tankene vandrer er det få som vet, og uten en grunn kan en tåre renne ned mitt kinn. Ingen har gjort noe galt, ingen har sagt noe stygt. Men tankene er ikke der ordene snakkes...

Julegaver er handlet inn, og planer er lagt for hva som skal skje. Men tankene har ikke vært med i planleggingen, og ikke i ordene som er sagt...

Stålkontroll har vært mitt våpen, stålvilje har holdt meg i gang. Tanker kan aldri bli til stål, de er flyktige og uten masse. Alikevel er tankene tunge som bly, og uhånterlige som en stålramme alene.

Godt jeg har noen å dele tankene med. Og ikke bare må tenke de alene. Men noen tanker vil alltid være skjult. De tåler ikke dagens lys. Og hvertfall ikke nattens mørke.

Men selv om jeg er i ett mørke, og tankene kanskje ikke er som de burde. Så ønsker jeg alle en god jul, og skal prøve å gjøre den så god som jeg kan. Dog vil nok ikke tankene holde seg helt vekke, men snike seg inn der det er plass. Så da gjelds det å gi liten plass til de tankene som kommer, og heller si at de får vente...

3 kommentarer:

Anonym sa...

La meg bare si det helt enkelt; jeg tror jeg skjønner deg litt. Jeg ønsker deg en så god jul som mulig er i den situasjonen du står midt oppi.
Varm hilsen fra Åshild

elx sa...

Jeg tenker på deg! Og gleder meg til du er av pinebenken og kan begynne å håpe for alvor!
Magefølelsen er god her i gården, men jeg skjønner godt at det er tungt og vanskelig nå.
Tenker på den James Morrison-låten hvor teksten går noe sånt som "I know it's a wonderful world, but I can't see it right now..." og gleder meg til du kan *se* igjen!

Klara sa...

Elx:
Den strofen i den sangen er bare helt sann. Faktisk var den på ett tidspunkt ett helt innlegg i bloggen min. Og den er ikke mindre sann i dag. For jeg vet det er en vidunderlig verden, og at den for nå er usynlig for meg.. Men en dag vil også jeg kunne nyte den. Det er jeg sikker innerst inne..