søndag 9. desember 2007

Sparetiltak

Sykehuset her har startet med noen "morsomme" sparetiltak. Det skal nemlig tjenes penger på pasientene (hvor er himmler med øyne ikon når man trenger det?).

Hva sier du til å plassere dine edle deler i en netting truse (engangs) av nylon? Ser ut som om det er en sånn strømpebukse, men uten ben.. Hvite, unisex og one sice.. Og jo mer du strekker de, jo mer (om mulig) gjennomsiktige blir de.. For å ikke snakke om hvor sømmene går i disse trusene. Når jeg så den ligge på badet, så skjønte jeg faktisk ikke hva det var med en gang, ikke før en av sykepleierene fortalte hvor pinlig det var å levere ut disse greiene, som i bestefall kan kalles noe til å holde ting på plass i.. For den skjuler hvertfall ikke noe.

Hvorfor skal helsevesnet tjene penger på folks selvverd? Er det ikke ille nok om man er syk?

Det snakkes også om å legge ned rehabiliterings dagsenteret for lungesykdommer her. De gjør en utrolig viktig jobb i utdanning, medisinering og hjelp i forhold til hjelpemiddler osv av pasienter. Men det er gjort to, ja TO, stikkprøver der det viser seg at det er skrevet noen feilkoder i forhold til den økonomiske støtten som staten skal gi til disse avdelingen, og derfor skal hele landet straffes.. Fordi de mener det er så lett å jukse penger av staten til dette.. Men samtidig har regjeringen sagt at rehabilitering er ett av de områdene det skal satses mest på, fordi det er der man kan unngå mange sykehus innleggelser ved å lære pasienter mestring av egen sykdom.

Selv er jeg nok en pengesluker av en pasient, og ikke kan jeg bruke rehabilitering heller..
Men jeg har hvertfall med mine egne truser til sykehuset så de slipper den utgiften...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Akkurat dagens rapport syns jeg du skal sende direkte til Sylvia Brustad!

Åshild

Anonym sa...

Riktig bruk av penger i helsevesenet er ikke enkelt. Det som koster er folk, og folk behandler. Ønsker vi behandling må det brukes penger.
Truser blir en latterlig bagatell. Kan bare tenke meg hvor mange penger det har kostet å finne ut at man her kan spare noen tusen i året, kanskje...

elx sa...

Kanskje du skal legge ved noen av trusene om du sender dagens innlegg til "de som kontrollerer pengesekken"?