tirsdag 1. desember 2009

Blir en stund på lunge-sengepost.

Der kom infeksjonene som vi har prøvd å holde unna. Ingen skal hvertfall komme å si at vi (legene, pleierene og fysioterapautene og jeg) ikke gjorde alt for å holde infeksjonene unna. Til og med 4 dager på intensiven med ekstremt mye drenasje og oppfølging fikk det ikke til. På to dager gikk crp fra 15 til 99. For min del betyr det en skikkelig infeksjon i kommingen. Crpen er ennå stigende, og infeksjons symptomene (utover det at jeg er ekstremt sliten) har ikke slått til for fullt ennå. Det blir nok noen "gøye" dager frem mot helgen og over helgen. Dette må selvfølgelig slås ned så fort som overhode mulig. Spørsmålet er hvor fort man får det til. Heldigvis er det bare for noen uker siden tatt nye resistentprøver hvor det også er testet med synergi testing. Dessverre er det ikke noen god løsning som kom ut av disse prøvene. Resistensproblematikken er fremdeles slik at Bactrim IV har en viss effekt, Meronem virker også litt, og de håper at Nebcina sammen med disse blir en "killer".. Dessverre vil det også bety at jeg vil bli satt mer eller mindre ut av spill de neste 14 dagene. Veldig morsomt siden det bare er knappe 3 uker siden sist runde, og at det tok meg god uke å i det hele tatt tenke på å komme på bena etter den runden.. Den gangen hadde jeg såvidt infeksjon, nå vet vi at det kommer en skikkelig en. De håper å få meg frisk til jul, men ingenting er lovet. Blir jeg skikkelig dårlig har de allerede luftet å legge meg opp på intensiven, men det har jeg svært lite lyst til. Vil være her hvor de kjenner meg, og jeg dem.

Jeg gruer meg til de neste ukene. Det gjorde ikke saken bedre at de måtte ringe å utsette den avtalen jeg hadde på Rikshospitalet med utredning mot lungetransplantasjon om en uke. Hadde jo vært tragikomisk nå som de endelig har bestemt seg for å si ja hvis jeg gikk henn å døde før jeg i det hele tatt kom til utredning.

Sansynligheten er stor for at jeg vil bli liggende i en morfinrus de neste 14 dagene. Men jeg vil uansett sette veldig stor pris på all den besøken jeg kan få. Om det så bare er for å sitte stille sammen en stund. Det vil bli tøft. Tøft for meg, og tøft for de som er rundt meg. Så ta gjerne en tur innom bare for å si hei og hallo. Setter veldig pris på det (selv om det ikke er sikkert jeg husker det etterpå).. Fungerer ikke så veldig bra på telefon etterhvert, men både på sms, mail og på fjesbok er jeg tilgjengelig (chatten på fjesbok er ikke alltid venn med meg).. Håper du tørr å ta kontakt. :)

2 kommentarer:

Regine sa...

Tusen takk for kommentaren :)
Jeg føler med deg, jeg håper så inderlig at dette skal gå bra.

Anonym sa...

Kjære Klara.
Ei stund siden jeg skrev sist. MEn leser trofast hver dag. Dette fortjente du ikke!! HAr heiet deg frem og har krysset fingrer og tær for at du skal få fortgang på utredningen på riksen og en lungetransplantasjon. Det kommer - det kommer :) Har troen på deg.. du skal jo ut med Trico igjen. Kanskje før jul? Ønsker deg en god natt.
Klem fra ukjent bloggleser
*L