onsdag 23. desember 2009

Vi får hvit jul i år!

Det er mye mer snø her hjemme enn det var inne i Oslo. Har man ski og mulighet til å bruke dem, er det nok helt greie forholdt til det. Jeg gleder meg til å kunne gå på ski igjen. Er en av mine favoritt gjøremål. Og nå er det en sjangse for at det kan hende. I begynnelsen av januar 2010 kommer jeg på venteliste for nye lunger! Jeg har aldri noen sinne fått så mange positive tilbakemeldinger når det har blitt tatt prøver av ting og tang. Frisk som en fisk*ler*..

Utredningen har hatt sin pris. Sansynligvis er jeg på full fart inn i en infeksjon selv om vi prøver å bremse den med en tablettkur med Diclocil. Diclocil har ikke virket på ett par år i tablett form, men håper det hvertfall kan holde meg ute av sykehuset over jul. Til nå i desember har jeg kun tilbragt 4 netter hjemme, og da bare på nåde og i elendig form. Når jeg så begynte å komme i form var det rett inn til Rikshospitalet (RH) for utredning.

Grunnen til at jeg må vente med å komme på liste til uti januar er fordi jeg har fjernet to visdomstenner i underkjeven i går. Sårene må være helt grodd før jeg kommer på listen. Julemat inntas med sugerør! Litt dumt, for jeg har mistet ett par kg de siste måndene. Og tapt vekt er ikke lett å få på her igjen. Så nå økes kalori inntaket med h-melk og nesquik flere ganger til dagen.

Jeg er selvfølgelig glad for å få muligheten til å komme på venteliste. Samtidig er det utrolig trist at det er så ekstremt at det er det som må til. Særlig siden min situasjon er så vanskelig som den er. Det er 99% sjangse for at jeg vil få en skikkelig alvorlig infeksjon post oprativt (etter oprasjonen), og alt avhenger av at vi klarer å bekjempe den og at jeg er i god nok form til å ri den av. Det vil bli enten eller. Overlever jeg den, så har jeg like god sjangse som andre. Men det å overleve den infeksjonen blir litt av en utfordring. RH vurderer mange tiltak for å minske risikoen for å få denne infeksjonen, så helt ferdig med utredningen er jeg ikke. Resten kan gjøres her hjemme, for så å sendes over til RH for diskusjoner. Dette gjør at jeg føler meg veldig trygg på RH sin avgjørelse.

Uff så negativ tenker du kanskje. Ikke i det hele tatt. Realistisk er mer det rette ordet. Og det er nok grunnen til at jeg også nå har fått ja. Jeg vet hva risiko jeg løper. Det er bare det at alternativet er så fryktelig dårlig nå.

Det blir ett spennende 2010. Med mulighet for nye muligheter. Og jeg satser på en rolig jul med fin hvit snø uttenfor vinduet. Finnes det egentlig noe hyggeligere når man bare sitter inne?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Gratulerer, du kommer helt sikker igjennom det med godt resultat!

Ønsker deg en riktig god jul.

Britt-Nina

Roar sa...

Gratulerer Klara. Er enig med deg at de avgjørelsen RH tar, er de mest rette du kan få her i landet. Større toppkompentanse en det du finner der, finnes ikke andre steder i landet.
Ønsker deg en God Jul og et Godt nytt år. Får håpe at telefonvakt- tiden ikke blir for lang. Husk ventetiden er over nå.

Anonym sa...

Dette var gode nyheter tross alt. Jeg tror at når RH først har sagt ja til å sette deg på lista, har de samtidig vurdert at det skal gå bra! Du er en fighter og klarer langt mer enn de fleste. Nå kan du feire jul med flytende kost vel vitende om at det er alle mulige sjanser for at 2010 blir et helsebringende år!
Håper du får en god jul som mulig.
Hilsen Vigdis