onsdag 3. mars 2010

Telefonen kan ringe når som helst.

Jeg vil helst at den skal ringe så fort som mulig. Det har vært (er) en tøff start på dette året. Og jeg kan dessverre ikke si at det vil bli bedre sånn som det går nå. Selvfølgelig (?) vil jeg komme meg på bena etter denne runden, men så er det bare påan igjen med ny runde to,tre eller kanskje hele fire uker til neste runde inne på sykehuset. For hver gang nå så blir det tøffere. Kommer inn med en filleting, så utvikler det seg til noe større som er vanskligere å behandle.

Mulig formen er litt bedre i dag. Jeg får luft ned i lungene og har mer å puste med. Samtidig er de hvite på vei opp (igjen), men crp er stabil på 100, dog vet vi jo at den kan være noe treg med å reagere da. Det tas blodprøver daglig for å sjekke status på infeksjon, men også på at nyrene klarer jobben sin.

Tankene vandrer stadig innom problemstillingen hvis lungene ikke kommer tidsnok. Det kan skje. Det er dessverre sånn at noen dør i påvente av nye lunger. Hvordan vil den infeksjonen som vil hindre lungetransplantasjon begynne? Hvordan vil jeg merke at det ikke går lenger? Vil jeg få tid til å tilbringe nok tid sammen med de jeg er glad i? Skjønner de jeg er glad i hvor fort det kan gå galt?

Jeg er skjør, livet er skjørt. Det er vanskelig å si om det vil briste eller holde.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Satser på at det holder, Klara. Unner deg veldig den telefonen nå!
Tiden vi har er dessverre og kanskje heldigvis skjult for de fleste av oss. Du lærer meg å ta vara på de små øyeblikkene og de viktige tingene. Det er hverdagen som er livet. ALt annet er bare ekstra krydder.

Sender deg en klem med ønske om en fin dag!

/LISA

Anonym sa...

HAr et lite spørsmål ang ventelisten. Er det rangering på den? SOm at den som mest behøver det er fremst? Eller er det hvem som har ventet lengst. Forutsetter da at lungene passer mottakeren.
Ønsker deg en fin kveld:)

/Lisa

Klara sa...

Først og fremst er det sånn at der lungen passer best, der skal den. Da er det størst sjangs for å lykkes. Hvis det så er to stykker som passer samme lunge (noe som sjeldent skjer) så er det den som trenger lungen fortest som får den. Pga erfaringer er det retningslinjer som sier hvilke pasienter som blir prioritert i sånt tilfelle. Feks er CF en gruppe som har stort frafall på ventelisten og derfor prioriteres de. Det er også andre diagnoser som går inn under den. I tillegg er CF pasienter ofte unge og har da større sjangs for å klare en transplantasjon. Det er jo den gruppen jeg tilhører, og derfor den gruppen jeg vet mest om. :)

Anonym sa...

1000 takk for svar, Klara:)
Det høres ut som et bra system det. Kos deg masse hjemme med dine kjære!

/LIsa