torsdag 30. april 2009

Ett hallo fra Meru.

I går ettermiddag annkom vi Meru hvor barnehjemmet og Katrine er. Etter litt mat og hvile bar det ned til guttene for å dele ut fotballsokker og fotball trøyer. Det var kjempepopulært. I dag har vi en hvile dag. Det har vært litt tett program og jeg trengte en dag til å komme meg på. Kjempegreit å da ha muligheten til å bare slenge rundt i en kjølig leilighet mens barn leker på utsiden, samt at vi har hushjelp som lager middag.

Har snakket med adminisrasjonen av barnehjemmet. Som forventet er det kun primærbehove ne som blir dekket til guttene. Dvs mat, vann, seng og skolegang. Maten består stort sett av kål og en greie laget av maismel. Også en form for grønnkål. Frukt er absolutt ikke med i budsjettet. De ble kjempeglad for å få frukt en gang i uken i ett år; det kunne nemlig forhindre sykdommer og sånt. Maten er veldig ensformig for dem. Men fra å ikke vite tid neste måltid kom til å nå ha tre faste måltider til dagen er det jo kjempebra. En helt ny tilværelse for guttene. Han ene hadde rømt fra sin far da han drepte sin kone (guttens mor).. Han er da 10 år.. Og det skjer stadigvekk.

Spurte hvorfor det var så stort behov for å hjelpe gutter og ikke jenter; det er fordi det nesten ikke er gatejenter... De steller hjemme eller selges til sex industrien. "Heldigvis" (?) begynner det nå å være flere gatejenter. . . . Drømmen til de her er å også starte ett barnehjem for jenter. JEg tror det kommer på ett eller annet tidspunkt.

Man blir veldig levende i Afrika. Alt blir så mye klarere på en måte. En merkelig opplevelse.

I morgen drar vi ut på safari. Så kommer vi nok mest sansynlig tilbake til Meru for å være her den siste tiden. Tror Sigbjørn også synes det vil være ok.

Etter å ha sponset frukt for ett år er det fremdeles en del penger igjen (1200 norske omtrent).. Disse kommer Katrine og jeg til å bruke til nyttige ting som kan gi noe til guttene på barnehjemmet. Noe som kan skape aktivitet, men også noe som kan gi dem lærdom. Det trengs. Vi har en plan.. Kommer tilbake til den!

1 kommentar:

Åshild sa...

Kjempebra!

God safari! Håper løvene viser seg for deg! Å