mandag 20. april 2009

Hva skal guttene på barnehjemmet få?

Jeg hadde ett håp om å samle inn 2000 kroner til barnehjemmet i Kenya. Akkurat nå står kontoen som jeg har satt opp med 3600 kroner... WOW!!! Det er kjempebra! Tusen takk til alle som har bidratt!

Var å snakket med han som er ansvarlig for barnehjemmet i dag. Innimellom alt det andre kom jeg også til å nevne at jeg prøvde å få inn litt penger. Derfor lurte jeg på hva han ville at noe sånt skulle gå til. FRUKT! Frukt er dyrt der nede i forhold til hva man tjener, så det er ikke noe de kan tilby barna på barnehjemmet fast. Å gi de 21 guttene frukt en gang i uka vil koste omtrent 100 kroner pr gang. Det vil si at hvis guttene skal ha frukt en gang i uka i ett år så må det omtrent 5000 kroner til. Mi venninne hadde vært med på å gi guttene frukt der nede, og da var det flere som aldri hadde smakt epler. De hadde vært i ekstase.

Hva tror dere?
(Ingenting er avgjort ennå) :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

jeg har selv bodd i nairobi. jeg er ikke enig i at det vil koste omtrent 100 NOK å gi 21 gutter frukt en gang i uka. (jeg mener det er billigere). Men det er klart det kostnaden vil avhenge av mengden man kjøper og om man kjøper lokal eller impotert frukt. (epler er som oftest importert, og da selvfølgelig dyrt. Bananer og mango er eksempler på mye rimeligere frukt).

Jeg ville heller satset på noe som kan gi varige effekter. "Gi en mann en fisk, og han har mat den dagen. Lær en mann å fiske, og han har mat resten av livet".

god tur!

Klara sa...

Tusen takk for kommentar:-)

Mitt bidrag er ikke tenkt på å skulle gi noe varig løft i den forstand som utdannelse ol. Det er mer for å gi ett løft hos en gruppe med barn og unge som på samme måte som meg kan føle seg hjelpesløse over den situasjonen de er satt i, ett lite lyspunkt i hverdag. Som kan gjøre så utrolig mye for den psykiske helsen. Den andre biten er det andre som tar seg av. Varig effekt er jo så mangt, selv om bananer og mango er billig (jeg aner jo ikke) så kan man ikke si at det å tilby guttene variert frukt en gang i uken ikke vil være av positiv effekt over lengre tid. Hvertfall ikke med den kunnskapen jeg sitter inne med av ernæring og kosthold. I tillegg vil det jo også bli over tid i minst ett år, om ikke lenger.. Hvem vet.. hehe.

Når det gjelder hva ting koster eller ikke koster må jeg nesten bare forholde meg til det de som er på barnehjemmet sier. Har aldri noen sinne kjøpt frukt til 21 gutter, men kan se for meg at det fort blir litt. Spessielt hvis man da går ut å gir de litt mer variert enn det som er lokalt. Noe som kan være spennende nok i seg selv. Hvem har ikke satt pris på å smake noe som er litt eksotisk. :)

Vi får se hva det blir til når jeg kommer ned. Kanskje venninna mi har en helt annen formening om hva som trengs for å gi ett løft.

Ellers hadde det vært veldig fint å få noen konkrete forslag. :-) Spessielt fra noen som har besøkt landet og sett hva som kanskje trengs.