onsdag 16. juni 2010

Ikke noe nytt.

Mer sliten i dag. Slimet i lungene er blitt styggere, og det ser ikke så bra ut. Hadde over to timer med fysioterapi i dag, og det er ganske slitsomt når man har vondt både her og der. Men det gikk bra og vi er fornøyd med resultatet. Så lenge det kommer opp, så er det bra. Kjenner at det klistrer seg til lungene og er vanskelig å fjerne. Det henger mye sammen med den bakterien jeg har i lungene. Den gjør slimet ekstra seigt og stygt.

Dosen med Lyrica ble satt opp til fullt i dag. Litt tidligere enn man egentlig burde, men reaksjonene på Meronemen kom på første dose. Siden dosen ble satt opp litt fort påvirker det meg ganske godt. Vanskelig å fokusere blikket, samt at alt blir litt blurete. Denne gangen har vi ikke satt på Prednisolon. Ikke ennå. Skal vurderes i morgen om det må settes inn for å hjelpe med betennelses tilstanden i bihulene og lungene.

Har snakket med ernæringsfysiolog i dag. Vekta er stabil, og det ser heller ut som jeg har lagt på meg, men det er juks. Lite aktivitet gjør at musklene sakte men sikkert blir mer fettholdige, og da blir man også større. Muskler veier mer enn fett. Nå skal det ikke ses på hvor mye jeg veier da det ikke nødvendigvis er reelt, men se på hva jeg faktisk får i meg i løpet av en dag.
Har store problemer med matlysten når jeg er hjemme, så vi må prøve å finne noen løsninger som kan fungere. Nå skal vi bruke dagene her til å finne oppskrifter på smootie med mye næring i som jeg kan klare å få i meg hvis noen lager det klart for meg. Godt hjemmetjenesten i kommunen er så villige til å hjelpe.

Dagen har ellers gått med til å se Buffy sesong 6. Også har jeg sovet en god del. Sovnet to ganger mens jeg egnetlig så noe på tv som var intresant. Men klarte bare ikke å være våken. Legen på Rikshospitalet har sagt at jeg vurderes dag til dag i forhold til om jeg kan transplanseres. Utrolig kjedelig hvs jeg ligger her med en infeksjon og ikke kan transplanteres hvis det er ett par lunger som passer. Men sånn er det jo bare. Oddsene blir dårligere for å lykkes, men det må bare gå.

Snakket lenge med legen om dette at jeg er så sliten hele tiden. At kroppen ikke vil være med på noe. Føler liksom at jeg burde klare mer enn det jeg gjør. Men sånn får jeg ikke lov å tenke. Det har jo ikke vært mulighet for kroppen å ta seg opp igjen etter en infeksjon før neste runde begynner. Da brytes alt ned.

3 kommentarer:

Nina sa...

Skitt Klara, du er så tapper.... blir så imponert over deg over hvor positivt du klarer å tenke ofte...
Du lærer også folk gjennom det du skriver å sette pris på små ting i hverdagen.
Jeg følger med og ønsker slimet langt bort fra lungene dine og nye lunger!!
:) Et smil til deg fra meg der borte
-Tverrfløyte Nina-

Anonym sa...

Tenker på deg og krysser fingrene at denne runden ikke blir så tøff for deg.

Ønsker deg nye lunger, nå!

/Lisa

Klara sa...

Takk dere. :)