søndag 20. juni 2010

Innsikt.

Nå skjønner jeg at hvis jeg skal være med på noe så må jeg gjøre det så kreftbesparende som mulig. Skal det gås lengre strekker bør rullestolen brukes. Oksygen på nesa hele tiden vil hjelpe kroppen min til å tåle mer. Jeg må tålerere å la andre varte meg opp, og bare sitte å være "pyntedokke". Alle som kjenner meg vil nok skrive under på at er ikke det jeg er laget for. Jeg er laget for action. Full fart og spenning.

Formen er ikke strålende. Den vil ikke bli strålende. Allikevel planlegger jeg å dra i dyreparken i morgen. I rullestol og med o2 på nesa. Være med, se på og kose meg så godt som jeg kan. Smertelindring i lomma sånn at det ikke blr ett problem. Teppe til å ha rundt meg hvis det skulle bli kaldt. Avtale om at jeg kan kjøres tilbake til sykehuset hvis det allikevel ikke skulle la seg gjennomføre. Men har jeg satt meg noe i hode, ja så har jeg det.

Jeg skjønner at jeg må holde meg i noe aktivitet. Det betyr ikke at jeg skal velge bort å gjøre ting bare fordi det er langt å gå, eller tar masse krefter. Da må jeg heller finne løsninger sånn at kreftene kan holde litt lengre.

Det tok meg lang tid å skjønne dette. *mumle noe om dum som ett brød*...

4 kommentarer:

Åshild sa...

En tøff prosess å innse og godta tap av funksjon, ikke rart det tar tid. Det er så unaturlig for et ungt menneske. Men jeg tror det blir bedre når innsikten er på plass og ting organiseres deretter. Kjenner igjen "pyntedukkefølelsen". Men tenk på at det bare er for en stund. Forhåpentligvis har du nye lunger neste sommer og klarer mer da. En fattig trøst, men det er ingen grunn til å tenke at den situasjonen du har nå skal være for alltid

Karen sa...

DU er overhodet ikke dum som et brød. Det får du faktisk ikke lov til å si! For DU ER IKKE DET!!!!

Du er et fantastisk menneske som gir så utrolig mye av deg selv til tross for formen du er i. Du stiller opp for andre uansett. Du smiler og ler utvendig selv om du har det helt forjævelig inni deg.
Det er ikke mange mennesker som har den innsikten, positiveteten, utsråligen som du har. Og det selv om du er i dårlig form!

Du er et helt fantastisk menneske og vi er kjempeglade i deg. Og det var VELDIG godt å se deg i går. Du så utrolig godt ut mtp situasjonen! Det så virkelig ut til at du storkoste deg med tanteunger, svigerinner, svogere og svigers! :D

Klara sa...

Dum som ett brød var ikke rent bokstavelig talt. Heller mer billedlig talt om valg jeg har tatt.. ;)

Takk for fine kommentarer.

Anonym sa...

Bedre sent enn aldri!