søndag 3. januar 2010

Bekymret.

Det har ikke gått så greit de siste dagene. Infeksjonen blir mer alvorlig. Blodprøver er foreløpig fine. Men det som kommer opp fra lungene forteller meg at det er noe skikkelig graps i vente. Det til tross for at jeg står på antibiotika som skal virke noe. I dag har jeg skikkelig lungebetennelses hoste, og orker ingenting annet enn å ligg under dyna. Matlysten er borte til tross for kortison, og jeg har litt høyere tempratur enn jeg pleier. Siden jeg var så tungpusten i går satt vi i gang ett astmadrypp. Det har god effekt når jeg får det, men ikke når det tas bort. Fortsetter å få astmadrypp ett døgn til. I tillegg innhalerer jeg Ventolin som gjør meg helt skjelven. Det hjelper med å roe lungene da. Siden jeg er blitt dårligere klinisk (altså sånn som man ser), så er det i dag bestemt at vi bytter antibiotika. Av erfaring vet vi at Fortum ikke er det som virker best selv om den er god oppe på labben på bakteriene mine. Derfor byttes den ut med Tazosin. Tazosin er den antibiotikaen som utløste hele smertehelvete, så jeg kvier meg litt til dette. Men heller hoppe ut i det, enn å hoppe ut i en infeksjon uten kontroll.

Jeg trenger snart ett par nye lunger. Helst før de jeg har kverker meg.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Krysser fingrene for at medisinene skal virke i en fei. Stå på!
Oversender en stor god klem til deg fra VeronicaogFrida:)

Sara's mamma sa...

Huffamei, det er tungt å lese.
Jeg håper du kommer deg og at de kan kontrollere smertene mens det står på som værst. Krysser fingre og tær og alt jeg har og står på sidelinjen å heier på deg!! (med klump i halsen og tårer i øynene)
Du er jo så tapper, det er beundringsverdig å lese bloggen din.
CF er no herk! usj!
...også kjenner jeg at jeg må gi barna mine noen ekstra klemmer om dagen særlig lillemor som også har CF.
Heia deg!!

Klara sa...

Tusen takk for klemmen Veronica.

Sara's mamma: CF er noe herk, men husk at den situasjonen jeg er i heldigvis ikke er den vanligste CFers hverdag. Den er på verdensbasis relativt sjeldent. Heldigvis!
Takk for at du heier på meg. Heiing tror jeg trengs. :-)

Sara's mamma sa...

Ja, Klara jeg vet jo det, men kan uansett aldri vite hvordan det vil gå med barna sine. heldigvis! får jeg vel si?
Sara er innlagt om dagen hun også har snart gått på antibiotika av forskjellige slag i 3 uker uten å vise særlig forandring og hun legger ikke på seg. Hun har stått på stedet hvil vektmessig i 3 mnd nå. :S ...skummelt... Hun er 10 mnd og veier 6,6 kilo. Håper denne kuren og uka hjelper.
... MEN... Hun er stort sett blid og glad og sjarmerer alle som kommer i hennes vei :D
Ønsker deg lykke til med videre kuring og heier på deg enda!

miromurr sa...

Dette er antakelig et skikkelig dumt spørsmål, men jeg stiller det likevel: Er det ingen alternativer til Ventolin som ikke gjør deg sjelven? Jeg gikk på Bricanyl i ti år før jeg kom på å fortelle legen at jeg fikk hjerteklapp av den - da fikk jeg Pulmicort i stedet. Den fungerer bedre for meg.