tirsdag 5. august 2008

Alternativ storkontroll.

I sommer var det egentlig tiden for ny storkontroll på Ullevål Universitet sykehus på CF senteret. De har jeg ikke hørt noen ting fra siden ting ble "litt" komplisert i januar. Egentlig burde jeg ta kontakt (eller legen min) for å si at jeg ennå er i live, og fremdeles har bruk for deres tjenester (dryppende av ironi og sarakasme). Litt tenking frem og tilbake har ført til at jeg ikke gidder å bruke krefter på at min situasjon kan gi CF senteret kompetanse på ett litt annet sykdomsbilde innen CF. Vil ikke de, så vil ikke jeg heller. Og bruke krefter på å kreve det, gidder jeg hvertfall ikke.

Så derfor har jeg heller avtalt med legen min på sykehuset her hjemme om vi ikke kan holde storkontroll her, og følge opp med årlige kontroller i tillegg til det vi gjør på dagligdags basis. Dette fikk jeg da innvilget. Så i løpet av ett par uker går vi igjennom det samme som Ullevål ville gjort, bare på hjemme bane. Så vil legen min sende inn resultatene til CF senteret.

Det er min lege her hjemme som har styrt behandlingen de siste 5 årene. En behandling med utrolig tett og god oppfølging. Ærlighet og oppriktighet, og en dose spark i rompa når det har vært på sin plass. Hjelp med å få i orden hjemmehjelp og andre ting som har vært nødvenig. Trøstende ord når ting har sett helt mørkt ut. En god latter når formen har vært fin.

Jeg synes ting har fått en god løsning nå. Flere "unødvendige" turer til Oslo er ikke noe jeg trakter etter. Tett oppfølging her hjemme er mye enklere og bedre for meg. Synes jeg.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jepp, hold deg blant folk som gir deg "value for money" og ser deg klart, tydelig og på en empatisk måte. Du har et fantastisk bra opplegg lokalt, bedre enn det som tilbys i Oslo.


S

Anonym sa...

God plan, da slipper jeg å sende deg av gåde til Oslo! ;-) mye bedre...
En kommentar fra meg for en gangs skyld!
Klem :-)

Anonym sa...

Supert! Helt enig med S. Å

Klara sa...

Takk S og Å. Dere har vært med på å vise meg hvor godt jeg har det. Takk for det!

I min naive verden tidligere, så trodde jeg alle hadde det på "min" måte.. Så feil kan man ta...

Tipper den tredje kommentaren er fra "K"... hehe