søndag 7. juni 2009

God mat til flere: Fiskewok.

Fiskewok til svigerfamilie på 10. Servert med ris.
Man trenger:
2 tantunger til å være med på fiskebrygga
1 hyggelig kjøpmann på fiskebrygga til å hjelp
1 god venninne/svigerinne til å gjøre arbeidet
1 mann til å rydde før matlaging
1 svigermor til å rydde etter maten
1 hund til å spise det man mister
Stor familie til å prissette maten etterpå

Asosiert utvalg av fisk til wok (200 g pr person) Vi hadde Laks, Steinbitt, Breiflabb og Uer
3 kongereker til hver
Sweet chilie saus
Marinade fra den snille kjøpmannen til kongerekene
Gulrøtter
Charlott løk
Bønner
Stangselleri
Blomkål
Broccoli
Paprika i flere farger
Hvitløk
Chilie
Ingefær
FiskebuljongRis

Skrell kongerekene og legg de i marinaden. Fisken får man selvfølgelig ferdig delt på fiskebrygga, så der er det bare å helle hele flaska med Sweet chilie saus ned i posen og over fisken. La stå i noen timer.
Skrell og forbered grønnsakene. Gulrøttene nederst også videre oppover til parikaen ligger på topp. Dryss i fiskebuljong og tilsett passe med vann. Finn så ut at det ikke er plass til fisken i woken, og sett på grillen i ovnen hvis været er dårlig. Legg fisken i ett illfast fat. Kok opp woken med grønnsaker, og når de nesten er i kok bør risen være ferdig, og fisken settes i ovnen. Når fisken nesten er ferdig, størs kongerekene over woken for å dampe seg varme der. Husk lokk på woken.

Smaker himmelsk, sunt, og enkelt å lage til flere så lenge man får litt hjelp.
Anbefales og kommer til å gjøres igjen her i huset!

Ingen kommentarer: