lørdag 3. juli 2010

Der kjørte båten.

Mannen og tantugen og begge hundene har nå baugen vendt ut mot åpent hav (eh, det er ett vann, men hav passet så mye bedre). Etter at de hadde en gåtur på morraen i dag så så de en strand på andre siden av vannet som de skulle sjekke ut om var fin å bade på.

Dagen i går ble litt lang og slitsom for min del, så etter at turen til butikken beviste at det ikke var noe overskudd tilbake var det kroken på døra for båt-tur i dag. Men jeg har en nyåpna bok ved min side, en kopp varm kakao og vinden suser i trærne.

Jeg sover så godt på hytta. Den ligger noe øde til med skogen som nærmeste nabo på ene siden, og utsikt over vannet fra andre siden. Til morraen våknet vi av tantunge som ville ligge i midten og vakre lyden av regndråper mot grønne blader. Det er en helt egen lyd når det regner sånn i skogen. Dyssende og beroligende.

Det er så lett å slappe av her oppe. Så lett å gjøre ingenting. Sitte å lese en bok med god samvittighet. Eller bare være. Blir ikke friskere av å være her, men det er lettere å være syk her. Derfor kjenner jeg nå at det kan hende det går med uker unna sykehuset. Uker som hadde vært umåtlig gode for kropp og sjel.

Akkurat nå ser jeg for meg å klare flere infeksjoner. Sånne dager som dette gir meg motivasjon og mot. Og håp. Håp om at jeg en dag skal kunne bruke all naturen rundt hytta aktivt. Bli kjent med dyretråkkene i skogen. Finne bortgjemte strender langs vannet. Det har jeg stort håp om.

4 kommentarer:

Malene Nyborg Hjelle sa...

Kos deg masse :)

Nina Kristine sa...

Åja, helt enig! Regnet i skogen hvisker og småprater. Håper likevel dere får solskinnsdager på hytta også. Det er en fantastisk fin tid nå. Jeg er sikker på den er til helsebot og nytte for deg, ikke "bare" glede.

Anonym sa...

hei så kjekt og lese at du koser deg,,,,eller at du er flink og sette gåpå enkle viktigtige ting i livet.... detburde vi alle gjøre mer av ønsker deg alt godt og håper snart noen ringer deg slik at du kAN få et bedre liv..klem fra ukjent dame w er titt innom og leser du er såå flink og skrive sette ord på ting.

Åshild sa...

Hei Klara! Dette var god lesning. JEg unnder deg hver eneste time med ro i kroppen og sinnet! Håper alle feriedagene dine vil bli som denne!

I dag har jeg vært på en hytte selv, ett døgn med skog og vann og en egen ro. Jeg tok mitt aller første bad med de nye lungene mine, og jeg gikk tur i skogen helt alene. Det er fantastisk! Ikke det at jeg er har kapasitet som de friske, men jeg kan gjøre mer enn jeg har kunnet på mange år. Så jeg krysser fingre hver eneste dag for at din tur skal komme og at du også skal få oppleve bedre dager med en friskere kropp. Hilsen fra Åshild