fredag 23. oktober 2009

Ikke no problem med nyrene hvertfall.

Så derfor er det viktig å pushe noen grenser for å se hvor mye antibiotika denne kroppen kan ta unna. Og siden nyrene fungerer godt så prøver man å presse dosen med Nebcina opp. Samt å legge på både Meronem og Bactrim samtidig. Siden jeg er litt følsom for bactrim (følsom som i å reagerer litt på den) så settes ikke den inn før mandag. Meronemen vet vi hvordan jeg reagerer på, så den kan vi komme i forkant. Nebcinaen, ja den tåler jeg vist bare ekstremt godt. Det er nesten litt rart.. Dessverre er ikke grapset i lungene så veldig følsomme for dette her, så dosene prøves å presses ennå litt mer opp nå. Godt jeg ikke ventet ei uke til. Da hadde jeg vært for sliten til å klare dette er jeg redd. Nå er det kanskje ett ørlite overskudd hvis man leter grundig nok. Og denne gangen skal hvertfall ikke noen kur avbrytes pga smerter.. Det har nemlig legen bestemt. Har jeg ikke fått avhengighets problemer før nå, nei da får jeg det hvertfall ikke nå heller. Og vondt skal jeg hvertfall ikke ha når man går igjennom en behandling som man ikke er sikker på om har noen effekt..

Det er bare 14 dager. 14 dager 6-8 uke. Tidligere var det 3. hver måned. Og sånn har jeg holdt på i over 10 år nå. 10 år er ikke så lenge for en "vanlig" CF pasient. Men for en som har de bakteriene som jeg har i lungene er det veldig lenge. Veldig lenge på verdensbasis. Det er fakta.

Fakta er også at denne bakterien faktisk typebestemmes ned i ennå flere grupper enn bare Burkholderia Cenoceapcia. Det var jeg ikke klar over før i går. Det som er oppløftende er at det av de undergruppene er en agressiv (fra en allerede agressiv gruppering) og en som er litt mindre agressiv.. Det er ikke utenkelig at den stammen som bor her i kalde nord ikke er den mest agressive av de agressive bakteriene.. Henger du fremdeles med?? Jeg begynner å få kunnskap utover det vanlige når det kommer til Burkholderia Cenocepacia.. Nå skal jeg bare få litt hjelp til å tyde kunnskapen også. Sånn at jeg kan få fullt utbytte av den.. Også jeg som ikke en gang liker bakterier da..

Galgenhumoren er på plass. Mine gode pleiere er på plass. Tiltak for å gjøre dette greiest mulig er satt i gang. Og jeg får verdens beste behandling. Det er hvertfall sånn det føles for meg. Tross i gule frakker, blå hansker og ett og annet munnbind.

1 kommentar:

Åshild sa...

Du er ei beintøff jente, Klara! Du imponerer!!! Lykke til!