lørdag 28. november 2009

To korsetter holder lungene sammen.

Ikke ofte jeg legger ut bilde av meg selv. Men dette ble så komisk at jeg bare måtte. Godt plassert på ett isolatrom på intensiven på Kristiansand sykehus pakket inn i to stramme korsetter for å støtte opp om lungene sånn at lungehinnene ikke skal gi for mye smerte. Før vi prøvde disse korsettene hadde jeg en sykepleier/ fysioterapaut på hver side for å støtte opp. Under armene har jeg fått sydd puter *ler* sånn at jeg kan slappe godt av å bare fokusere på å puste stille og rolig. Telefonen og dataen er selvfølgelig i umiddelbar nærhet. Hvis dere synes jeg er litt oppblåst i ansiktet, ja så er det helt riktig. Fått noen doser med kortison her ja..

Der ganske tøffe dager her inne nå. På formiddagen hostet jeg i 3 timer uten mål og mening bare fordi lungehinnene ikke vil sammarbeide med meg. Vi prøver å lage ett opplegg som fungerer bra, men det er jammenmeg ikke lett. Nå tror jeg vi er inne på noe. Kveldens økt varte bare i 1,5 time. Og da var det på langt nær så mye hosting som tidligere i dag. I tillegg skal vi prøve å ha ei økt til rundt midnatt sånn at det blir litt mer enn 4 timers søvn i natt. I morgen legger vi opp til 4 økter med drenasje. Noen med fysioterapauter, og noen med sykepleiere. De skjønner veldig fort hvordan de kan hjelpe meg, og jeg synes de er kjempeflinke. Tross alt er det ikke lungesykepleiere som er på intensiven. De lærer fort. Håper jeg kommer ned på lungeposten fort fort. Eller allerhelst hjem. :-)

2 kommentarer:

Åshild sa...

Dette var bare rått! Utrolig kreative folk du har rundt deg, og utrolig tøft må dette være for deg. Du er jammen tapper, Klara.
Tøffeste dama på Sørlandet!

Med ønske om en god natt fra Åshild

Siri sa...

Synes du ser ut som prinsessen på erten. Hvis man ser bort fra det sløve blikket ditt og flatskjermen bak deg der. Tenker på deg:)